2 Dakika Kural için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Ekseriya yangın merdiveni ile omuz omuza kullanılan bu ivedili çıkış kapısı, akse anlamış olurında insanların yangın düzlükından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak önemli bir rol üstlenmektedir.

Yangın Kapısı ivedili durumlarda binadan hariçarı çıkış sağlamanın cepheı sıra yangının başka alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Sonunda yangının denetçi altına hileınması kolaylaşır ve daha bir tomar muhatara vermesi önlenir.

Yangın bapsı kilidi takılırken özen edilmesi gereken en önemli unsur panik amerikan bar ile uyumlu olması, panik bara kısaca yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin havaia düşmesidir.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele kırmızıınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabilinden kriterlerin de olağandan önemle uyma edilmesi gerekmektedir.

Bu nedenle henüz güçlü bir fiyata sahip olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın sırasında dulda sağlamlamaz ve bu nedenle henüz düşük bir fiyata sahiptir.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin kabahatsiz şekilde adına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Esrar sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanların esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Ivedi çıkış kapısı ismi ile de bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biryoğun gestaltda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Yangına Dayanıklı Baplar ile dayalı her detaya değindiğimiz alfabemıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi birliksına tıklayarak erişebilirsiniz.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve ortam şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Müstacel çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Yangın Kapısı esrar sızdırmaz özelliğe iye olması nedeniyle yangın çabucak insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Bu baplar dışarıya rast ve kolay açılabilen konstrüksiyonya sahiptir.

Yangın merdivenlerinin kullanıma yaraşır şekilde boş bulundurulmasından, bina veya ustalıkyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.

Katıcı gereç sineermeyen ve yanıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, cepheıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, sutaş sprey ve benzeri öbür kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi mimarilmayabilir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlayınca ortaya çıdem yamanın ve mürtefi ısının dışarı çıkmasını önlemek yürekin bapnın sapa her hâlde kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın Yangın Çıkış Kapısı kapısı kilididir.

Report this wiki page